Revolusjonerende leveranser?

Vi har nå kommet til blogginnlegg nummer fem. Oppgaven går slikt: skriv om en plattformtjeneste. Jeg har derfor valgt Helt Hjem i og med dette er en plattformtjeneste jeg har jobbet med en del tidligere i gruppe sammen med Oscar Nicolaysen og Andreas Carlsen i andre fag som Vekststrategi og Digital Forretningsforståelse.

Link til Oscar sin blogg: https://oscarnicolaysen.com/

Link til Andreas sin blogg: https://www.andreascarlsen.no/

Hvordan fungerer en plattformtjeneste?

En plattform blir som et møtested, der hvor flere parter kan møtes og lage en forbindelse, litt som en digital infrastruktur. Her vil plattformtjenesten være stedet der både de som trenger tjenester/produkter møte de som produserer eller tilbyr produktet og eller tjenesten.

Helt Hjem og økosystemer

Når det kommer til Helt Hjem, så jobber de med logistikk og levering. Og innenfor Helt Hjem sin plattform så har de flere økosystemer, men hva er et økosystem?

Jo! Et økosystem er en gruppe mennesker og bedrifter som eller er avhengig av hverandre. I disse økosystemene er deres mål å komme til et felles mål, der alle oppnår en gevinst.

Økosystemene i Helt Hjem sin plattform blir da leverandører, pakkere, konsumenter og de som bruker Helt Hjem sine tjenester f.eks. til leveranser eller de som bruker Helt Hjem sine digitale pop-up shops.

Leveranse-race

Helt Hjem er en av de nyeste i logistikkmarkedet, de ble stiftet i 2014 og har som hoved mål å levere enklere og raskere enn alle andre leveringstjenester i landet. Helt Hjem har blitt utrolig populært og er kjent for å levere pakkene helt til døren. Helt Hjem leverer pakker 365 dager i året og har hele 115 ansatte, og det er registrert 150 nettbutikker i Helt Hjem sin digitale pop-up shop tjeneste.

I starten av Helt Hjem sitt «eventyr» gikk det ikke helt på skinner, men rett før Corona-pandemien begynte ting å ta av, og slikt har det fortsatt igjennom hele pandemien til den dag i dag. I juli 2020 ble det faktisk rapportert en omsetningsvekst på hele 128%!! Det er faktisk 234 millioner kroner!

Et hav av konsumenter

Helt Hjem er jo et verdinettverk, dette viser dem godt ved å fortsette å utvide både nettverket og tjenestene dems. Det at helt hjem legger opp til gode tilbud for sine økosystemer vil dette belønne seg.

Ved at Helt Hjem tilbyr sine digitale pop-up shops plasserer de seg i en meget god posisjon til å få mer oppmerksomhet. De lager andre mindre tjenester, igjennom sine egne, noe som er genialt. Når man skal registrere pop-up shops vil de bruke Helt Hjem sine leveransetjenester for å sende sine produkter. Ved å gjøre dette skaper Helt Hjem flere kunder til deg selv.

Helt Hjem gir trygghet

Og på grunn digitale pop-up shops som Helt Hjem tilbys, vil de minske konsumentene sine transaksjonskostnader ved at de kan se godt hvordan tjenestene dems fungerer og hvor godt det blir gjennomført. Kundene vil da raskt se priser og kvaliteten Helt Hjem tilbyr, og tydelig vise at det ikke er noe lureri involvert, inne på Helt Hjem sin nettside (både for bedrifter og privatpersoner) viser de utsagn om tilbakemeldinger de har fått for sine tjenester, noe som kan gi konsumentene en trygghetsfølelse om at dette er et firma man kan gi tillit.

Helt Hjem linker også direkte til trustpilot sin nettside der hvor man kan se videre på anmeldelser de har mottatt, der kan man se at dem scorer 4,4/5 stjerner, noe som betydelig senker transaksjonskostnadene og gir litt trygghetsfølelse for kundene.

Kilder:

Trustpilot anmeldelser av Helt Hjem: https://no.trustpilot.com/review/helthjem.no?utm_medium=trustbox&utm_source=MicroCombo

Helt Hjem nettside: https://helthjem.no/?gclid=CjwKCAiA0KmPBhBqEiwAJqKK41aCTAcW9nCkvQiSmItZkQf7BVeED0P8PlZ4rMPm38QVJMGgOGBvoxoCGqIQAvD_BwE

Helthjem økte med 234 millioner: ”Perfekt posisjonert for videre vekst”: https://no.ehandel.com/helthjem-okte-med-234-millioner-perfekt-posisjonert-for-videre-vekst

Tags:

One response

  1. Hei Elias

    Godt jobbet! Du kan se deg svært fornøyd med dette innlegget, og det viser at du har faglig kunnskap. Fortsett å jobbe sånn inn mot eksamen!

    Tobias, studentassistent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *